<

Ce servicii oferim?

Estetică Dentară

Estetica dentară este acea ramură a stomatologiei care cuprinde tehnici și manopere cu rol de îmbunătățire a aspectului danturii.

Tratamentele de estetică dentară au scopul de a-ți crește încrederea în propria persoană și de a te face să te simți mai bine cu aspectul tău fizic. Este foarte important să ceri ajutorul medicului stomatolog atunci când observi că apar modificări la nivelul danturii, care îți creează disconfort sau nemulțumiri. Cu cât te prezinti mai repede în cabinetul de medicină dentară, cu atât vei putea beneficia de un tratament mai simplu și mai puțin costisitor.

De exemplu, dacă te confrunți cu lipsa unui singur dinte, care iți provoacă disconfort fizic și estetic, este foarte important să ceri cât mai repede sfatul medicului stomatolog. De ce? Pentru că dinții vecini vor fi afectați în timp, iar osul maxilar sau mandibular își va pierde din volum. Astfel, vei avea nevoie de un tratament complex și de mai multe tipuri de intervenții specifice. Pune sănătatea și frumusețea zâmbetului tău pe primul loc și te vei bucura întotdeauna de mai multă încredere și voie bună.

Protetică Dentară

Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă sau reabilitarea orală complexă a arcadelor dentare.

Lucrările de protetică dentară sunt piese rigide, realizate în laboratorul de tehnică dentară, din diverse materiale cu ajutorul cărora se reface integritatea și funcționalitatea arcadelor dentare. Ele sunt concepute în urma unui plan de tratament individualizat, în funcție de problemele fiecărui pacient.

Protetica dentară, ca serviciu oferit în cadrul cabinetului nostru, este concentrată spre refacerea tuturor structurilor în cel mai estetic și durabil mod cu putință, pentru ca fiecare pacient să poată beneficia de zâmbetul frumos pe care și-l dorește.

Realizarea lucrărilor protetice fixe se poate face din următoarele materiale:

Metalo - ceramică

Integral ceramică

Integral zirconia

Ceramică pe schelet de zirconia

Chirurgie Dentară

Unele dintre tratamentele stomatologice precum și reabilitările orale complexe necesită intervenții de chirurgie dentară. Cea mai frecventă intervenție în chirurgia dentară este reprezentată de extracția dentară.

În cadrul cabinetului nostru, intervențiile de chirurgie dentară nu sunt dureroase și nu trebuie să fie o sursă de anxietate pentru dumneavoastră, ele fiind executate într-un ambient placut și sub anestezie. Întreg personalul medical vă va fi alături pentru a vă asigura confortul emoțional și sprijinul de care aveți nevoie.

Intervențiile de chirurgie dentară executate în cadrul cabinetului nostru sunt:

Extracții dentare

Extracții molari de minte

Frenotomie / frenoplastie

Endodonție

Endodonția este ramura medicinei dentare ce se ocupă cu tratamentul afecțiunilor nervului dentar. În mod popular, tratamentul endodontic este cunoscut și ca scoaterea nervului.

Prin tratamentul de canal se îndepartează pulpa inflamată sau infectată, pereții camerei pulpare și ai canalului radicular sunt bine curățați, iar spațiul ce rezultă este apoi sigilat. Într-o ședință ulterioară, medicul va reface forma dintelui redându-i nu doar aspectul de altădată, ci și funcționalitatea.

Tratamentul de canal este în cele mai multe situații o masură de îndepărtare a durerii ce rezultă din inflamarea pulpei dentare și nu una ce provoacă durere. Grație anestezicelor de ultimă generație, dar și a tehnicilor endodontice avansate, pacienții noștri se bucură de tratamente lipsite de durere. În anumite situații pacientul poate simți o jenă în timpul tratamentului sau pentru o scurtă perioadă după acesta.

Tratamentul endodontic (de canal) este indicat în următoarele situații:

Pulpa dentară este inflamată sau infectată, iar tratamentele conservatoare au eșuat sau nu pot fi aplicate

Fracturi dentare

Tratamente stomatologice incorecte

Lovituri puternice asupra dinților

Abcese (puroi)

Parodontologie

Parodontologia este o ramura a medicinei dentare care se ocupa de afectiunile gingivale, asa cum sunt gingivita si parodontita (parodontoza).

Boala parodontala, cunoscuta si sub denumirea populara de “paradontoza” este atunci cand gingiile si structurile parodontale mai profunde devin inflamate.Aceasta inflamatie a gingiilor, care are de obicei tendinta de sangerare in timpul periajului, este raspunsul organismului la cantitatea mare de bacterii si tartru acumulate pe suprafata dentara.

Forma cea mai usoara de imbolnavire este gingivita, primele simptome fiind sangerarea gingiilor. Lasat netratat, gingivita poate progresa la paradontoza, prin cresterea sangerarii, respiratie urat mirositoare si posibile dureri.

Parodontita (parodontoza) nu poate fi tratata complet, dar cu o evaluare la medic si un tratament atent, este posibila oprirea completa a progresului paradontozei. Pentru un succes garantat este necesara eliminarea placii bacteriene care declanseaza procesul bolii si stabilirea unor practici de igiena orala.

Odontologie

Odontologia, denumită și terapie dentară, se ocupă în principal de tratarea leziunilor dentare. Cele mai des întâlnite sunt bine-cunoscutele carii. Se estimează că aproximativ 91% din adulți au sau au avut cel puțin o carie de-a lungul timpului.

Cariile dentare se manifestă prin distrugerea țesuturilor dure ale dinților. Cu cât este depistată mai repede, cu atât tratarea cariilor este mai simplă și mai puțin costisitoare. În general, simptome precum durerea la dulce sau sensibilitatea la cald și rece sunt primele semne că un dinte a devenit susceptibil la carii.

Din fericire, tratamentele moderne pentru leziuni dentare sunt foarte eficace, în cele mai multe cazuri dintele afectat putând fi plombat cu succes. Dacă simțiți disconfort la vreun dinte, programați un consult inițial pentru a determina cea mai bună cale de a remedia situația.

În cadrul cabinetului nostru, managementul cariilor dentare respectă următoarele deziderate:

Înlăturarea completă a cariei dentare;

Conservarea țesutului dentar rămas;

Restaurarea dinților utilizând metode de izolare împotriva umidității;

Verificarea ocluziei (a mușcăturii);

Finisarea și lustruirea dintelui/dinților.

Programează-te!

Adresă

HUNEDOARA, Petroșani, Str. Constantin Mille, Nr. 22, Bl. 2, Ap. 24, Parter

Trimite mail

office@remdent.ro

Completează formularul

Părerea pacienților